Despre

Mai multă ordine în lege, mai multă lege în ordine

Două cuvinte s-au înghesuit deodată în minte … drepți …  dreptate … așa că aici unde ai poposit dragă călătorule îți dăm binețe scriind despre drep(ți)tatea de RO. Ce-o fi oare și asta? Aflăm mai departe.

În primul rând aflăm citind pe acest blog gânduri așternute în oglindă. Concavă sau convexă, fiecare cum o va aprecia, numai dreaptă și fără cusur nu e.

Mai aflăm ce dureri de cap ne provoacă tumultul legislativ : mereu alte prevederi de aplicat, alte taxe de achitat … şi parcă n-ar fi suficiente „valurile” legislative care ne izbesc zi de zi … dar de multe ori ne mai trezim şi cu tot felul de anomalii şi abateri, inclusiv de la banala tehnică legislativă, cărora ar trebui să le ținem nu piept, ci pumni, șuturi sau coate. Dorim să le aducem la suprafață pentru că pur și simplu nu ne plac stropii puși chiar pe ochelarii prin care citim toate cele.

Un om înțelept spunea că lumea în esența ei este nedreaptă. Pornind de la aceste gânduri, încercăm să observăm împreună că până să ajungem la dreptate, dacă se va întâmpla asta vreodata, trebuie să încercăm ca noi să fim drepți. Noi cei ce respirăm praful și îmbâcseala din legislație.

Publicitate

Un răspuns la Despre

 1. Un titlu admirabil. Discutam cu cineva despre incorectitudine, şi mi-a spus simplu, dar exhaustiv. „Onu, se ştie, că tot învăţul are si dezvăţ.
  Aplicarea legii ar fi cea mai buna educaţie civică.
  Aşa fac nemtii, de nu au evaziune fiscală.Cu un text care lasă loc la interpretări, chiar simţi nevoia să te dai deştept…, încălcându-l!”
  Aşadar, conchid eu, „legi fără echivocuri”.
  Cum se spune, Dura lex sed lex. 🙂
  Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s