Guvernul vrea să amâne cu o lună majorarea salariului minim

p_98442_280x190-00-65Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a afirmat că Guvernul ar putea decide ”îngheţarea” salariului minim la 1250 de lei pentru o lună, lăsând la latitudinea următorului guvern majorarea acestuia. Declaraţia a fost făcută în contextul prorogării implementării unor măsuri fiscale.

”Rămâne cum am stabilit, în sensul că a fost o discuţie în Consiliul Naţional Tripartid, în care am discutat împreună cu partenerii sociali faptul că dacă guvernul nou se va instala până la finele anului, atunci, în mod evident, va putea să adopte Hotărârea de Guvern până la sfârşitul anului (…). Dacă guvernul nu se va putea instala, acest guvern va proroga cu o lună, va lăsa o lună salariul minim care este stabilit în plată anul acesta – 1250. În cazul salariului minim discutăm de hotărâri de guvern care pot fi luate independent de vacanţa parlamentară, fiind lucruri de rutină”, a precizat Dragoş Pâslaru.

Totodată, acesta a mai precizat că Guvernul a prorogat şi unele măsuri cu privire la neacordarea de premii, tichete de masă, tichite cadou, vouchere de vacanţă, indemnizaţie de ieşirea la pensie sau trecerea în rezervă sau retragere, menţinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizaţiilor de care beneficiază unele categorii de persoane, decontarea a numai 3 călătorii dus-întors sau 6 călătorii simple pentru magistraţi şi revoluţionari.

Conform ministrului Finanţelor, Anca Dragu, Executivul a mai prorogat până la finele lunii februarie 2017 prevederile din Legea educaţiei, potrivit cărora educaţiei îi va fi alocat un buget de 6% din PIB , iar cercetării 1% din PIB.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Domeniul muncii - asigurari sociale - pensii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s