AMRCR solicită publicarea comunicărilor CE privind riscul de sancţionare pe Legea 150/2016

alimente-care-accelereaza-metabolismul-600x259Asociaţia Marilor Reţele Comerciale (AMRCR) cere ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, să publice comunicările primite de la Comisia Europeană referitoare la riscul de sancţionare a ţării noastre pentru Legea 150/2016 privind comercializarea produselor alimentare.

Totodată, retailerii precizează că în contextul în care este binecunoscut faptul că sectorul agricol este domeniul în care ţara noastră a primit cele mai multe fonduri comunitare, un ministru tehnocrat poate anticipa în deplină cunoştinţă de cauză, şi trebuie să fie pregătit să îşi asume şi responsibilitatea, pentru efectele legale, directe şi colaterale, pe care le-ar putea provoca eventuala sancţionare sau chiar suspendare a acestora.

Referitor la textul normelor metodologice propus spre dezbatere publică, retailerii consideră că „acestea adaugă la lege, ceea ce contravine legalităţii”.

Conform proiectului de HG care reglementează normele metodologice pentru Legea 150/2016 de comercializare a produselor agricole, produsele alimentare proaspete, dar şi cele congelate şi procesate vor intra pe lanţul scurt de aprovizionare, care implică relaţii comerciale între furnizor, un singur comerciant şi consumatori.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s