Operațiune pentru prevenirea și combaterea atacurilor informatice

INTERNET-MONDE-638x380Potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în perioada 5 — 9 decembrie, EUROPOL și autoritățile de aplicare a legii din Australia, Belgia, Franța, Ungaria, Lituania, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au desfășurat o acțiune comună care a vizat utilizatorii Distributed Denial of Service (DDoS) — instrumente de atacuri informatice.

Astfel, au fost desfășurate diferite activități, în funcție de legislațiile naționale, respectiv audieri, luarea unor măsuri preventive, percheziții domiciliare și s-au aplicat sancţiuni corespunzătoare.

Totodată, în comunicat se precizează că „S-a reținut că mai multe persoane față de care s-au luat măsuri preventive au plătit servicii de stressers și booters pentru lansarea malițioasă de software, pentru a demara atacuri DDoS care încarcă site-urile și serverele cu multe informații, făcându-le inutilizabile pentru utilizatori”.

Instrumentele utilizate sunt o parte a facilităților infracționale de tip „DDoS de închiriat” pentru care hackerii pot achita și le pot îndrepta spre țintele alese, acest mod de operare fiind identificat în rândul tinerilor pasionați de jocuri video.

 

Publicitate
Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s