Nelegalitatea anulării cererii introductive de instanță ca netimbrată

images (15)Potrivit Deciziei civilă nr. 2510/12 septembrie 2016 a Tribunalului Argeş, prima instanță de judecată (Judecătoria Curtea de Argeș ) a pronunțat o încheiere nelegală, dispunând amendarea apelantului-contestator pentru neîndeplinirea obligației de a achita o taxă judiciară de timbru care nu a fost individualizată.

Astfel, anularea cererii introductive de instanță ca netimbrată se putea dispune numai în cazul în care contestatorul ar fi fost încunoștiințat în mod clar asupra cuantumului taxei judiciare de timbru, determinarea acestuia neputând fi lăsată la latitudinea părții.

Prin urmare, Tribunalul Argeş constată că este întemeiată afirmația apelantului potrivit căreia nu a fost stabilită o anumită valoare a taxei judiciare de timbru pe care o avea de plătit, prima instanță de fond stabilind în mod generic obligativitatea achitării taxei judiciare de timbru prin raportare la valoarea debitului urmărit, fără să indice valoarea la care trebuie calculată taxa de timbru și textul legal în baza căruia să se calculeze această taxă de timbru.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s