Corpul de control al Guvernului a verificat cheltuielile de la inundațiile din 2005

podetCorpul de control al Guvernului a sesizat organele de cercetare penală cu privire la cheltuielile realizate în scopul înlăturării pagubelor provocate de cele două valuri de inundaţii din 2005. Cheltuielile au fost aprobate de MAI și de Guvern, instituții care pe atunic erau conduse de Vasile Blaga și Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, corpul de control al premierului a efectuat un control la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), entitate publică cu atribuţii în legătură cu folosirea sumelor alocate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru decontarea/finanţarea cheltuielilor realizate în scopul înlăturării pagubelor provocate de cele două valuri de inundaţii din anul 2005, în cadrul proiectelor „Lucrări de refacere pentru redarea în circulaţie a drumului de acces la amplasamentul Rotunda” şi „Lucrări de consolidare la obiectivul pod de beton armat pe DJ 119 KM 43 + 066, comuna Gura Văii”, din judeţul Bacău.

La inundațiile din anul 2005, MAI și Guvernul au emis mai multe documente în virtutea cărora au fost alocate aproximativ 600.000 de euro pentru refacerea unor podețe și case distruse de intemperii, provenite în mare parte din fonduri europene.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s