Regulamentul ASF privind autorizarea persoanelor cu funcţii de conducere va fi contestat de Asociaţia Brokerilor

asfÎn cadrul Galei Premiilor Pieţei de Capital 2016, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei a declarat că regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind autorizarea persoanelor cu funcţii de conducere, va fi contestat de Asociaţia Brokerilor, fiindcă legitimitatea este dată de facultăţi.

‘[…] Autoritatea care ne supraveghează ne convinge că ne face un bine încercând să adapteze regulile europene pieţei de capital din România. Am avut la sfârşit de an un nou regulament privind autorizarea persoanelor cu funcţii de conducere. Un regulament contestat pentru că dacă aparent nu vedem niciun pericol, încercând probabil să copieze modelul BNR, ASF a început să evalueze diverse persoane din piaţa de capital’, a precizat Paul.

‘[…] ASF trebuie să înţeleagă că nu toate lucrurile pe care încearcă să le facă sunt bune. Trebuie să poarte un dialog cu noi pentru că noi suntem piaţa şi piaţa nu reprezintă un cuvânt generic. Piaţa este formată din oameni. (…) Avem persoane în piaţa de capital care nu au nevoie de legitimitate, cineva să le certifice competenţele, şi nici ASF nu este cel care poate să certifice competenţele. Competenţa este dată de universităţi. Doar facultăţile sunt cele care dau competenţele. Asociaţia Brokerilor va fi contestatară a Regulamentului 14 cu autorizarea persoanelor pentru că nu putem trăi în ireal’, a mai menţionat preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s