Proiect: Acordarea aceluiaşi tip de subvenţii şi facilităţi pentru presă ca în statele dezvoltate ale lumii

ziare-417x300Presa scrisă din România este în scădere bruscă. Multe publicaţii au dispărut, iar cele care au mai rămas se luptă cu micşorare dramatică a tirajelor.

O cauză importantă o constituie specificul business-ului de distribuţie de presă. De asemenea, publicul nu mai cumpără pentru că şi-a pierdut obişnuinţa de a citi pe suport de hârtie.

Astfel, după o lungă perioadă de stagnare, organizaţiile din industria presei au început să facă primii paşi pentru salvarea ziarului tipărit şi solicită un lucru important: presa din România să beneficieze de aceleaşi subvenţii ca în celelalte state europene.

Prin urmare, Patronatul Difuzorilor de Presă (PDP) a depus la Guvern un proiect de OUG care stabileşte acordarea unor facilităţi businessulurilor din domeniu. În acelaşi timp, demersului i s-au alăturat şi editurile de presă, grupate în Patronatul Presei din România – Romedia.

Printre altele, PDP a propus subvenţionarea preţului unor abonamente anuale, scutirea de la plata unor impozite sau înfiinţarea unui Fond Special pentru Mass-Media, iar Romedia a mai adăugat acordarea unor vouchere pentru jumătate din cheltuielile cu hârtia de ziar, subvenţionarea proiectelor jurnalistice de anvergură şi TVA de 6,5% pentru publicitate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Cultura, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s