Reexaminarea Legii privind înființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului

lcPreședintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind înființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. Şeful statului solicită reanalizarea conținutului acesteia, printre altele sub aspectul organizării și funcționării institutului, a raporturilor sale cu Senatul și a modului în care gestionează fondurile publice.

Având în vedere modul de finanțare a cheltuielilor curente și de capital ale institutului, parțial asigurat prin bugetul Senatului României, Klaus Iohannis consideră că trebuie clarificată natura juridică a Institutului, dar și raporturile funcționale dintre acesta și Camera superioară a Parlamentului.

Totodată, el afirmă că unele dintre dispozițiile legii sunt „lipsite de claritate și precizie” și „de natură să afecteze aplicabilitatea noului act normativ”. Prin urmare, şeful statului semnalează că legea nu prevede modalitatea concretă și legală de alegere/ numire a organelor de conducere și nu stabilește nici numărul exact al tuturor membrilor Consiliului științific.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s