Proiectul privind eliberarea anticipată vizează toți deținuții

puscariasMinistrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că proiectul de lege privind eliberarea anticipată a deținuților din penitenciare se referă la toți cei care își execută pedeapsa, indiferent de infracțiune.

„Proiectul acesta nu este pentru corupți sau pentru hoți sau pentru violatori, proiectul acesta este pentru toată lumea care își execută pedeapsa, indiferent de ce infracțiune este cea pentru care a fost condamnat și care își execută pedeapsa într-un loc de detenție. Evident că avem și corupți printre acești oameni, că așa este corupția, este o infracțiune prevăzută de Codul penal. Nu am să încerc să mă justific prin faptul că aș încerca să eliberez corupți”, a explicat Prună.

În data de 3 noiembrie, Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică proiectul privind instituirea mecanismului compensatoriu în zile considerate executate din pedeapsă pentru condițiile de detenție necorespunzătoare din penitenciare.

Potrivit proiectului, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată se include, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, și executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare, astfel: pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, se consideră executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată. Spațiul necorespunzător de detenție pentru cei aflați în executarea unei pedepse privative de libertate este acela mai mic sau egal cu 3 mp/deținut.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s