Proiect privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare

cadastrare-300x250Cadrul normativ în domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare, a cunoscut de la momentul adoptării Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, până în prezent, numeroase modificări şi completări, astfel că, este necesară restructurarea și simplificarea întregii legi.

În acest sens, Ministerul Dezvoltătii Regionale și Administrației Publice lansează în dezbatere publică proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996.

Acest proiect se dorește a fi un instrument adecvat de modernizare a procedurii de înscriere a proprietății imobiliare de pe teritoriul României și de detaliere a normelor referitoare la înregistrarea sistematică a imobilelor, urmărindu-se, de asemenea, restructurarea și sistematizarea reglementării, în scopul de a asigura claritatea normelor.

De asemenea, au fost aduse completări reglementărilor actuale în scopul de a asigura acurateţea informațiilor privind proprietăţile imobiliar gestionat de Agenția Națională, securitatea drepturilor reale, transparenţa şi siguranţa sistemului de înregistrare a proprietăţilor imobiliare, managementul eficient si stabilitatea conducerii instituției și a personalului acesteia.

S-a propus şi restructurarea titlurilor și capitolelor din Lege, pentru a se sistematiza conținutul actului normativ, în acord cu prevederile Legii nr. 24/2000, astfel că, cele 7 titluri urmează o succesiune logică.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s