MAE cere explicaţii Senatului referitor la eliminarea taxei radio-tv

telecomanda-televizorMinistrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu a solicitat Senatului un punct de vedere referitor la eliminarea taxei radio-tv, pentru a-l trimite mai departe ca reacţie la o alertă postată pe Platforma pentru promovarea protecţiei jurnalismului de pe site-ul Consiliului Europei.

Astfel, MAE informează că la 21 octombrie, pe Platforma pentru promovarea protecţiei jurnalismului şi a siguranţei jurnaliştilor de pe site-ul Consiliului Europei, a fost postată o alertă cu privire la discuţiile de la nivelul Parlamentului României, în curs la acea dată, privind eliminarea taxei radio-tv.

În postare se menţionează că „autorităţile române au posibilitatea de a reacţiona la această alertă, răspunsul urmând să fie postat pe Platformă şi adus la cunoştinţa celor care au semnalat problema”.

Platforma pentru promovarea protecţiei jurnalismului şi a siguranţei jurnaliştilor este un proiect al Consiliului Europei, care are ca scop monitorizarea încălcărilor libertăţii de expresie şi independenţei mass-media, precum şi ameninţărilor la siguranţa jurnaliştilor.

Prin urmare, MAE consideră că este necesară elaborarea unui răspuns al părţii române la alerta postată pe site-ul Consiliului Europei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s