Legea privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile persoanelor fizice, sesizată la CCR

200023_articolGuvernul a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la Legea privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile obținute de persoanele fizice din contracte pe raporturi de muncă în baza unor titluri executorii.

Astfel, în sesizare, Executivul precizează că Noul Cod de Procedură Civilă (NCPC) a reformat și resistematizat substanțial materia executării silite iar scopul noii reglementări constă în executarea promptă și efectivă a titlurilor executorii obținute în cadrul procesului de fond ori, după caz, recunoscute ca atare de lege, în condițiile respectării stricte a drepturilor procesuale ale părților, atât ale creditorului și debitorului, cât și ale oricărei alte persoane interesate.

Totodată, în actul normativ se subliniază că NCPC instituie unele limite ale urmăririi veniturilor bănești, stabilind că pentru salarii și alte venituri periodice ce se achită debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite până la jumătate din venitul lunar net pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii și până la o treime din venitul lunar net pentru orice alte datorii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s