Reducerea pedepsei pentru deţinuţii cazaţi în condiţii improprii

2327530Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică Proiectul de Lege de modificare și completare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Prin acest proiect se instituie mecanismul compensatoriu în zile considerate executate din pedeapsă pentru condițiile de detenție necorespunzătoare din penitenciare. Astfel, pentru fiecare perioadă de 30 zile executate în spațiu necorespunzător, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 3 zile din pedeapsa aplicată.

Condiţiile pentru acordarea acestei compensări vor fi examinate de comisia de liberare condiţionată din cadrul penitenciarului şi de către instanţă.

Perioada pentru care se acordă zile considerate ca executate în compensarea cazării într-un spațiu necorespunzător se poate calcula începând cu 24 iulie 2012 (data pronunțării hotărârii Iacov Stanciu c. României).

Scopul principal al proiectului este reducerea supraaglomărării din penitenciare prin instituirea unui mecanism compensatoriu în zile considerate executate din pedeapsă.

Propunerile şi observaţiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise Ministerului Justiţiei în intervalul 3-13 noiembrie 2016.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s