Parlamentul României – un model regional și european în materie de reprezentare a minorităților naționale

minoritati-juridicPreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat că Parlamentul României este un model regional și european în materie de reprezentare a minorităților naționale.

Potrivit legislației României în vigoare, toate minoritățile recunoscute pot face parte din Legislativ și pot fi implicate în procesul de luare a deciziilor.

„În acest sens, avem o vastă colecție de legi și de acte normative care reglementează drepturile minorităților naționale și cadrul de asigurare și de păstrare a identității lingvistice și culturale a membrilor acestora”, a susținut Iordache.

„Mă bucur că în România sunt respectate toate minoritățile recunoscute, iar contribuția lor la modernizarea și dezvoltarea țării noastre este de apreciat. Tot ce vă doresc este să construim împreună un viitor mai bun într-o țară europeană pentru că, înainte de toate, România este patria tuturor cetățenilor ei, indiferent de etnie”, a adăugat președintele Camerei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s