Amenzi pentru furnizorii de energie electrică şi gaze din România

energie-gazeÎn primele 9 luni din acest an, Departamentul de Control din Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE) a amendat cu 14,2 milioane de lei (3,2 milioane de euro) mai multe companii din piaţa locală de energie electrică şi gaze.

Astfel, conform datelor furnizate de ANRE, amenzile au fost acordate în urma a 1.060 de acţiuni de control inopinate la sediul firmelor, care s-au transformat în 585 de procese verbale de sancţiune contravenţională, din care au rezultat 602 amenzi.

Deşi acţiunile de control au fost împărţite echilibrat în domeniile pieţei de energie, 470 pe energie electrică, 470 pe gaze, 120 pe eficienţă energetică, de departe, cele mai multe nereguli au fost înregistrate la furnizorii de energie electrică.

Companiile din domeniu au primit 469 de amenzi contravenţionale, faţă de doar 114 amenzi în domeniul gazelor naturale şi doar 19 la eficienţă energetică.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s