Camera Deputaţilor a adoptat Legea avocaţilor acordându-le aşa-zisa imunitate

avocatCamera Deputaţilor a adoptat cu 237 de voturi, reprezentând unanimitatea, Legea avocaţilor care presupune introducerea unei aşa-zise imunitate pentru aceştia.

Conform documentului, se interzice ridicarea şi confiscarea acelor înscrisuri care cuprind comunicări între client şi avocatul său, dar şi înscrisurile care conţin consemnări făcute de avocat ce privesc aspecte referitoare la apărarea unui client.

O altă clauză prevăzută în lege presupune că raportul dintre avocat şi persoana pe care o asistă/reprezintă nu poate forma obiectul supravegherii tehnice decât dacă există date că avocatul săvârşeşte ori pregăteşte săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute în art. 139 alin. (2) din Codul de procedură penală.

De asemenea, la propunerea deputatului UDMR Mate Andras Levente, a fost eliminată excepţia pentru care aceste acte puteau fi ridicate sau confiscate, şi anume în situaţia în care din probe rezultă suspiciunea motivată că avocatul a comis infracţiuni în exercitarea activităţilor specifice profesiei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s