Pedepse mai mari pentru autorii de fapte de violenţă în familie

violenta-domestica-abuz-familie-copii1Un grup de deputaţi şi senatori liberali au depus în Senat o propunere legislativă care prevede majorarea pedepselor pentru cei care comit acte de violenţă în familie.

„Soluţia legislativă pe care o propunem, de modificare a articolului 199 din Codul Penal, vizează sporirea protecţiei penale acordate vieţii familiale prin majorarea cu jumătate a cuantumului pedepselor aplicate pentru săvârşirea de fapte cu violenţă în familie. În concret, se vor majora cu jumătate minimul şi maximul special pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte sau omor”, explică iniţiatorii.

O altă propunere legislativă a fost depusă la Senat de către deputatul Remus Cernea, pentru modificarea aceluiaşi articol din Codul Penal, prin care solicită eliminarea prevederii potrivit căreia o împăcare duce la înlăturarea răspunderii penale.

„Prezenta propunere legislativă îşi propune să elimine din Codul Penal această posibilitate care permite ca agresorii să fie exoneraţi de răspundere penală în cazuri de violenţă în familie”, menţionează Remus Cernea.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s