Săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală

instantaLa 11 octombrie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală (DIICOT) au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor B. H., B. R. A., T. I., G. M., C. C. şi I. A. pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Astfel, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 61.340.732 lei (echivalentul a 13.631.273 euro).

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, dar şi de prezumţia de nevinovăţie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s