Serviciile de ambulanţă pot avea probleme serioase ascunse, consideră Raed Arafat

medicinafamilieServiciile de ambulanţă pot avea probleme serioase ascunse, consideră Raed Arafat, adăugând că este normal să existe un mecanism care să controleze respectarea anumitor reguli.

Precizarea vine în urma declaraţiilor preşedintelui Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale, Cristian Hotoboc, potrivit cărui ambulanţele private nu pot fi trase la răspundere pentru că nu sunt primite în acelaşi sistem în care îşi desfăşoară activitatea SMURD.

Cei de pe ambulanţele private operează doar pe nişte cazuri foarte uşoare în general. Şi tot ce înseamnă sistem de urgenţă este operat de SMURD. Atâta timp cât nu li s-a permis să intre în sistemul de urgenţă real alături de SMURD , nici nu are cum să-i tragă la răspundere„, a spus Cristian Hotoboc.

Totodată, Raed Arafat susţine că sistemul public nu este operat de SMURD, SMURD fiind de fapt parte a sistemului public aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Sănătăţii.

„Ce acreditează domnul Hotoboc prin afirmaţia că ‘ar trebui să existe un sistem unic care include şi privatul’ este exact ce s-a încercat să se facă de-a lungul anilor trecuţi. Astfel, sectorul privat ar accesa fondurile publice să le împartă cu sectorul public, care şi aşa este finanţat la limită. Nu înţeleg însă prin ce mecansim urmează să fie degrevat bugetul de stat prin introducerea privatului, singura metodă la care mă gândesc fiind punerea cetăţenilor la plata suplimentară”, mai arată Raed Arafat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s