CSM va verifica acuzaţiile Ministrului Justiţiei referitoare la pensiile magistraţilor

consiliu-magistraturaÎn urma acuzaţiilor preşedintelui UNJR, Dana Gârbovan, la adresa ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pentru răspâdirea informaţiilor neverificate privind pensiile magistraţilor, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va cere de la Casa de Pensii detalii suplimentare de la Casa Naţională de Pensii în ceea ce priveşte acestea.

Conform celor transmise prin intermediul paginii sale de facebook, Raluca Prună, a menţionat că şi-ar fi dorit să se fi discutat „transparent” în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraţilor.

„Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură – never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). (. . .) Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale – imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi”, a comunicat Raluca Prună.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Pensii, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s