Audit al performanței managementului general al privatizării la instituțiile implicate în acest proces

privatizareCurtea de Conturi a inițiat un audit al performanței managementului general al privatizării în cadrul căruia se urmărește și clarificarea situației veniturilor obținute din acest proces, se arată într-un răspuns dat de instituție la o cerere a deputatului PNL Andreea Paul cu privire la sumele încasate de stat din privatizări.

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră de a vă pune la dispoziție sumele totale și anuale încasate la bugetul României în ultimii 26 de ani, dar și lista exhaustivă a activelor statului privatizate și a sumelor aferente colectate vă comunicăm că nu deținem informații care să ofere o astfel de imagine. În această situație, au fost solicitate informații de la principalele entități implicate în privatizare”, a precizat Curtea de Conturi.

Potrivit datelor publicate de Andreea Paul, în urma răspunsurilor primite, în perioada 2000 — iulie 2016, Ministerul Finanțelor Publice a virat 21,6 miliarde de lei, în contul deschis la Trezoreria Statului pentru sumele rezultate din vânzarea pachetelor de acțiuni deținute de stat.

Totodată, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, succesoarea din anul 2012 a fostei Autorități pentru Valorificarea Activelor Statului, a informat că a încasat 14,4 miliarde lei din contractele de privatizare pe care le-a derulat, iar Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului (DPAPS), instituția succesoare din anul 2014 a Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, a precizat că statul român a încasat peste 4,7 miliarde lei din privatizări, din anul 2003 până în prezent, din contractele monitorizate de către acest Departament.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s