Fundaţia pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului va acţiona în judecată statul român

lcO fundaţie pentru apărarea împotriva abuzurilor statului a informat că va acţiona în judecată statul român pentru că nu i-a despăgubit pe cei peste 50.000 de posesori ai acestor mărci pe care s-au instalat softurile ilegale.

„Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) precizează că va acţiona în judecată statul român prin Ministerul Mediului şi Ministerul Transporturilor pentru lipsa de interes manifestată pentru despăgubirea românilor care deţin autoturisme pe care Volkswagen a instalat în mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii aplicabile”, a anunţat fundaţia.

Totodată, fundaţia a precizat că va cere instanţei să oblige instituţiile statului să ia măsuri pentru protecţia consumatorilor şi pentru protejarea mediului înconjurător.

În 2015, Grupul Volkswagen a recunoscut oficial instalarea unui soft special care a permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii aplicabile pe circa 11 milioane de autovehicule comercializate la nivel mondial, din care 8,5 milioane vândute în Europa şi circa 500.000 în SUA.

Firma a acceptat să achite despăgubiri de 15 miliarde de dolari pentru cei 500.000 de proprietari americani de maşini cu motoare diesel, dar a respins o măsură similară pentru cei 8,5 milioane de proprietari de maşini din Europa care au avut, la fel, testele de emisii trucate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s