Dosarul privind votul din Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014 a fost blocat

kovesi1Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat că dosarul privind votul din Diaspora la alegerile prezidențiale din 2014 a fost blocat, după ce Senatul a respins cererea de urmărire penală a fostului ministru de Externe Titus Corlățean.

„Sunt două tipuri de imunități în România, una dintre ele este cea a miniștrilor, care au imunitate pe viață, indiferent că ești ministru în funcție sau fost ministru, te bucuri de această imunitate. Și vorbim de imunitățile pentru arestare și reținere în cazul parlamentarilor, caz în care dacă nu obținem, spre exemplu, aviz pentru arestarea unui parlamentar, dosarul își poate continua cursul (…). În schimb, când vorbim de miniștri, nici nu mai pot fi cercetați”, a precizat Kovesi.

În opinia sa, un vot politic nu trebuie să blocheze justiția iar astfel de imunități nu ar trebui să existe, pentru a se asigura egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii.

„(…) Singurii care pot să stabilească dacă un dosar este bun sau nu este bun, sau dacă el trebuie oprit sau nu sunt judecătorii. (…) Deci, nu trebuie probele analizate nici de politicieni, nici în Senat, nici în Camera Deputaților, ci probele trebuie să fie evaluate de către judecători și ei să dea deciziile definitive”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s