Avertisment pentru angajații din sistemul administraţiei penitenciare

erori-dese-la-un-penitenciar-din-canada-12-detinuti-eliberati-accidental-in-ultimele-18-luni-video-75034În urma manifestărilot din stradă a angajaților a cel puțin trei penitenciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, informează că angajaţii acestor instituţii nu pot participa la greve sau întreruperi voluntare ale activităţii.

Conform unui comunicat al ANP făcut public „conform statutului funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare lucrătorii din sistem au dreptul să se asocieze în organizaţii sindicale şi asociaţii profesionale. În exercitarea drepturilor sindicale aceştia nu pot recurge la greve sau întreruperi voluntare ale activităţii. Formele de protest exprimate în context legal, fără afectarea siguranţei penitenciarelor şi cu respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor private de libertate reprezintă drepturi legale ale funcţionarilor publici cu statut special”.

Drepturile pretinse de sindicaliştii din penitenciare privesc OUG 20/2016 cu privire la corectarea unor inechităţi în sistemul de apărare şi ordine publică. Conform acesteia, angajaţii din sitemul penitenciar nu primesc sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009.

ANP mai menționează că salariile acestora sunt stabilite prin acte normative aprobate, în concordanţă cu grilele de salarizare specifice acestei categorii profesionale şi au participat în mod repetat la discuţii referitor la modul de aplicare a OUG 20/2016.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ordine si liniste publica, Penitenciare, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s