Dragoș Pîslaru: Executivul nu contestă principiul irevocabil al hotărârilor judecătorești

csmLa finalul unei conferințe organizate de CSM la sediul INM, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că Guvernul nu contestă principiul irevocabil al hotărârilor judecătorești.

Nu se pune problema de așa ceva. Noi tot ceea ce spuneam este că politica salarială într-o țară este luată de puterea executivă. Politica salarială are niște obiective și încearcă să facă niște lucruri și este nefiresc, cumva, să nu avem această prerogativă la nivelul Guvernului„, a explicat Pîslaru.

Am discutat despre soluții potențiale, despre o lege unitară pe care să o facem ca să îndepărtăm toate aceste tensiuni legate de inechități în sistemul salarial în zona judecătorească, a magistraturii. Sunt niște lucruri pe care le consider ca fiind extrem de inoportune, concret, că s-a creat o premiză ca acest dialog să continue și nu are sens să ațâțăm două puteri în stat în condițiile în care, pe de o parte, justiția a avut un rol hotărâtor în dezvoltarea societății în ultimii ani, iar pe de altă parte, Executivul nu este nici când mai deschis față de a asigura toate condițiile în justiției„, a mai adăugat ministrul Muncii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Organizare judiciara, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s