Procurorul general al României: Dosarul Mineriadei, finalizat spre sfârşitul anului

JustitiaÎn cadrul unei înrtrevederi avute la la Alba Iulia, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a exprimat optimismul că până spre sfârşitul anului 2016 va fi finalizat dosarul Mineriadei.

Cu prioritate se desfăşoară activităţile în cadrul Dosarului Mineriadei şi în continuare s-a efectuat, de asemenea, o echipă investigativă care se ocupă de Dosarul Revoluţiei, pentru ca şi el să fie clarificat într-un termen rezonabil. Va să zică, aşa cum am scris în proiectul managerial, vor fi anchete efective şi nu există niciun motiv ca aceste dosare să nu fie soluţionate într-un termen rezonabil de acum înainte. şi este clar că ele sunt întârziate, pentru acest motiv noi am primit şi condamnări la CEDO. România a fost condamnată pentru acest fapt, însă, aşa cum se prezintă în acest moment situaţia, eu sunt optimist că până spre sfârşitul anului cel puţin unul dintre dosare va ajunge în stadiul spre finalizare şi în prima jumătate a anului următor şi un al doilea dosar mare dintre cele care sunt avute în vedere va ajunge spre stadiul de finalizare„, a precizat procurorul Augustin Lazăr.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a declarat că sunt necesare decizii clare şi rapide în cauzele Revoluţiei şi Mineriadei, afirmând că acestea reprezintă o „restanţă majoră” a Justiţiei.

De asemenea, preşedintele şi-a exprimat încrederea că procurorul general va urma întocmai programul la care s-a angajat la începutul mandatului în fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi finalizarea investigaţiilor în sensul identificării persoanelor responsabile, inclusiv a decidenţilor politici.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s