Acordarea măsurilor reparatorii

justitie-lege-magistrat-instanta-judecataDecizia nr. 269/2014 a Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 513/2014, a statuat că prevederile art. 4 teza a doua din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România sunt constituţionale în măsura în care termenele prevăzute la art. 34 alin (1) din aceeaşi lege nu se aplică şi cauzelor în materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instanţelor la data intrării în vigoare a legii.

Astfel că, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că termenul de 60 de luni prevăzut de art. 34 alin. (1) din Legea nr. 165/2013 nu poate fi invocat în susţinerea excepţiei prematurităţii cererii de chemare în judecată prin care s-a solicitat obligarea Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor să emită decizie de acordare a măsurilor reparatorii.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Bunuri - retrocedari - exproprieri, Curat murdar, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s