Cerere de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea

justitie1La 1 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de Oprea Gabriel, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

La 19 septembrie, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a fost supusă la vot de către plenul Senatului României.

Majoritatea membrilor Senatului României au respins cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, iar acest fapt, are drept consecință blocarea anchetei penale față de O. G. cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii DNA în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului B. G.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s