Primarul din Braşov acuzat de abuz în serviciu

scripPrimarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi Aristotel Căncescu, fost preşedinte al CJ Braşov, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar instrumentat de procurorii DNA.

Dosarul vizează obţinerea ilegală a unei suprafeţe de teren în incinta unui spital din Braşov.

Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu, iar Căncescu de complicitate la abuz în serviciu pentru modul de obţinere a suprafeţei de teren.

Procurorii afirmă că, la data de 7 noiembrie 2013, a fost eliberată o autorizaţie de construire ce a fost semnată printre alţii şi de George Scripcaru, în calitate de primar al municipiului Braşov, „care cunoştea faptul că aceasta fusese emisă fără să fie îndeplinite condiţiile impuse de lege”.

Ulterior, după obţinerea autorizaţiei de construire, societatea respectivă a ridicat pe terenul respectiv o construcţie pe o suprafaţă mai mare decât cea închiriată, ocupând abuziv 40,29 mp din domeniul public.

În acelaşi doasar, sunt acuzaţi de complicitate şi Gavril Matei, la data faptei consilier judeţean, şi Cristina Lucia Grama, administrator al unei firme.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s