Respingerea sesizării Guvernului privind acordarea sporului de 15% personalului bugetar cu titlu științific de doctor

images (4)Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea Guvernului referitoare la completarea legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, şi, mai exact art. 19*1 care stabileşte acordarea către personalul bugetar care posedă titlu științific de doctor a unui spor de 15% din salariul de bază dacă își desfășoară activitatea în domeniul respectiv.

Un alt articol asupra căruia Executivul are obiecții este 37.1, care stabileşte o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor și a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, dar și din cele aflate în coordonarea prim-ministrului și cele aflate sub controlul Parlamentului.

Astfel, Executivul crede că prin acest amendament se constituie un drept salarial nou, cu impact financiar nebugetat.

De asemenea, Guvernul a amintit că, conform articolului 138, alineatul 5 din Constituție, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s