Legea privind majorarea salariilor angajaţilor din Ministerul Transporturilor, neconstituţională

Legea+pensiilor+speciale+ale+ale%C5%9Filor+ar+putea+fi+discutat%C4%83+%C3%AEn+Parlament_481118Legea care prevede majorarea salariilor angajaţilor din Ministerul Transporturilor este neconstituţională, a decis Curtea Constituţională a României.

Astfel, CCR a admis sesizarea Executivului cu privire la dispoziţiile Legii privind aprobarea OUG 68/2015, care vizează măsuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor.

Textul prin care se acordau 23 de clase de salarizare în plus salariaţilor din Ministerul Transporturilor, aşa cum şi Guvernul l-a şi criticat, şi noi am considerat că este neconstituţional pentru că, în raport cu celelalte categorii de funcţionari aflaţi în aceeaşi situaţie, creează discriminări. Din acest punct de vedere, am admis contestaţia, considerându-se că s-a încălcat art. 16 din Constituţie cu privire la egalitatea în drepturi„, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s