Reducerea termenului în care cei care au săvârşit fapte de corupţie pot face denunţuri fără a fi pedepsiţi

elena-udreaO inițiativă legislativă privind reducerea la trei luni a termenului în care cei ce au săvârşit fapte de corupţie pot face denunţuri fără a fi pedepsiţi a fost semnată de mai mulţi parlamentari PNL, PMP, PRU şi 2 parlamentari PSD. Propunerea vine din partea deputatului Elena Udrea.

”Făptuitorul care a luat la cunoştintă sau a săvârşit sau a participat la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 289-292, 297, 301 nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de 3 luni de la data săvârşirii acesteia. Banii, valorile sau orice alte bunuri, care au fost obţinute nelegal de făptuitorul care a efectuat denunţul în condiţiile menţionate la alin. 1, se confiscă obligatoriu, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent”, este menționoat în inițiativa de modificare.

Cum se mai precizează, demersul trebuie să asigure ”norme punitive” de pedepsire a celor ce au săvârşit fapte de corupţie.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s