Iniţiativa privind numirea directorilor pe baza încrederii personale va fi retrasă

job

Senatorul Andrei Volosevici a anunţat că a decis să îşi retragă iniţiativa privind numirile în funcţii de director general şi director general adjunct din administraţiile centrale şi locale pe baza încrederii personale.

”Am propus un model practicat cu succes de atâţia ani în Statele Unite ale Americii, acolo unde preşedintele nou ales schimbă în mai puţin de o săptămână circa 25000 de funcţionari pentru a-şi pune în aplicare programul votat de cetăţeni. Regret că acest proiect nu a fost perceput ca atare şi a fost respins total de către formatori de opinie importanţi, în consecinţă, din respect faţă de aceştia, am luat decizia ca luni să îmi retrag aceasta iniţiativă din Parlament”, a mai spus Andrei Volosevici.

În expunerea de motive a proiectului se menţionează că „în acest fel se dă posibilitatea formaţiunilor politice de la guvernare, prin reprezentanţii ierarhici, dar şi primarilor, să numească, transparent, în posturi importante pentru îndeplinirea obiectivelor asumate politic, public, acele persoane pe care le apreciază din punct de vedere moral şi profesional, având în vedere că acestea vor acţiona cu bună-credinţă şi eficienţă în executarea atribuţiilor primite”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s