Excepţiile de neconstituţionalitate la legea dării în plată vor fi judecate în luna octombrie

dosareLa 13 septembrie, Curtea Constituțională a României (CCR) reîncepe seria proceselor legate de constituționalitatea sau neconstituționalitatea Legii nr. 77/2016.

Astfel, 208 dosare care contestă constituționalitartea legii dării în plată sunt înscrise la CCR aflându-se în mai multe stadii: dosar în faza de raport și dosar în curs de repartizare.

După explicaţiile avocaților, Curtea Constituțională poate emite o singură decizie pentru mai multe dosare dacă aceastea au aceeași speță. Din cele 208 dosare consemnate la CCR, doar 17 se aflau în curs de repartizare, restul fiind dosare aflate în faza de întocmire a raportului.

Prin urmare, reprezentanții CCR au explicat faptul că stabilirea unui termen pentru judecarea excepției de neconstituționalitate a Legii nr. 77/2016 nu poate fi stabilit mai devreme de luna octombrie, pentru că trebuie respectate toate procedurile legale.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s