Noi reguli pentru eliberarea condiționată

penitenciar-1452113377În urma numeroaselor plângeri primite din partea condamnaţilor, Raluca Prună ia în calcul schimbarea legislaţiei în cazul eliberării condiţionate.

Ministrul Justiţiei vrea să dea putere mai mare de decizie Comisiilor speciale din penitenciare, deoarece membrii comisiei îi cunosc mult mai bine pe deţinuţi, spre deosebire de magistratul care îi vede pentru prima oară atunci când decide dacă îi eliberează sau nu înainte de termen.

În prezent se întâmplă, şi nu de puţine ori, ca instanţele să amâne eliberarea condiţionată a unui deţinut, fără a avea vriun motiv. Se ajunge chiar la situaţia uneori ridicolă în care ultima amânare se dă dincolo de limita pedepsei.

Raluca Prună consideră că eliminarea amânării nejustificate a eliberării înainte de termen, atunci când deţinutul primeşte avizul comisiei din penitenciar, este o soluţie pentru îmbunătăţirea condiţiilor din închisori pe termen scurt.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s