AMR cere demiterea ministrului Justiţiei

justAsociaţia Magistraţilor din România a cerut premierului Dacian Cioloş eliberarea din funcţie a ministrului Justiţiei, Raluca Prună, din motiv că temele propuse de aceasta în dezbatere nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar.

Asociaţia Magistraţilor din România îi solicită domnului Dacian Cioloş, prim-ministrul României, eliberarea de îndată din funcţie a doamnei Raluca Alexandra Prună, care, prin recomandările pe care le formulează cu nesocotirea evidentă şi gravă a principiilor în lipsa cărora nu pot fi definite şi dezvoltate valorile statului democratic, a probat că nu înţelege rolul şi locul justiţiei în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute şi detaliate de doamna ministru Raluca Alexandra Prună, ca parte a agendei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar„, se arată în comunicatul AMR.

AMR a mai declarat că, în cele aproximativ zece luni de mandat, ministrul Justiţiei a generat, „ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament”, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametrii unei stări de normalitate.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s