AMR cere demiterea ministrului Justiţiei

justAsociaţia Magistraţilor din România a cerut premierului Dacian Cioloş eliberarea din funcţie a ministrului Justiţiei, Raluca Prună, din motiv că temele propuse de aceasta în dezbatere nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar.

Asociaţia Magistraţilor din România îi solicită domnului Dacian Cioloş, prim-ministrul României, eliberarea de îndată din funcţie a doamnei Raluca Alexandra Prună, care, prin recomandările pe care le formulează cu nesocotirea evidentă şi gravă a principiilor în lipsa cărora nu pot fi definite şi dezvoltate valorile statului democratic, a probat că nu înţelege rolul şi locul justiţiei în societate, de vreme ce temele propuse a fi dezbătute şi detaliate de doamna ministru Raluca Alexandra Prună, ca parte a agendei ministeriale ori a celei personale, nu au legătură cu obiectivele sistemului judiciar a căror atingere trebuie să constituie un subiect prioritar„, se arată în comunicatul AMR.

AMR a mai declarat că, în cele aproximativ zece luni de mandat, ministrul Justiţiei a generat, „ca rezultat al numeroaselor poziţii inacceptabile, lipsite de fundament”, o ruptură adâncă între funcţia publică ocupată şi corpul de magistraţi, dovedind, în aceste condiţii, că nu mai există niciun remediu pentru reintrarea în parametrii unei stări de normalitate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s