Întrevedere între ministrul Fondurilor Europene şi vice-preşedintele Comisiei Europene

IMG_2583rrCristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit la 2 septembrie 2016, cu Jyrki Katainen, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate.

Principalele subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost dezvoltarea macroeconomică, reformele structurale pentru dezvoltarea durabilă şi politicile fiscale din România, cât şi oportunităţile pe care le oferă ţării noastre Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii, în contextul Planului de investiţii pentru Europa.

Am discutat despre progresele făcute de România pentru a atrage finanţări din cadrul Planului Juncker, dar mai ales despre instrumentele financiare disponibile prin programele operaţionale. I-am prezentat domnului Jyrki Katainen draftul de Cartă Albă a instrumentelor financiare pe care MFE l-a elaborat şi pe care intenţionăm să îl publicăm în perioada imediat următoare. Am elaborat acest document în urma consultărilor organizate cu mediul bancar şi cu alte instituţii. Acestea, după părerea noastră, vor folosi ca instrumente la nivel naţional, într-un mod similar Planului Juncker de la nivel european. Sperăm astfel să desţelenim un domeniul în care fondurile europene nu au fost folosite la adevărata valoare. Am discutat, de asemenea, despre câteva posibile idei de proiecte de care poate beneficia România finanţate prin Planul de investiţii pentru Europa”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Secretarul de stat din cadrul MFE, Dragoş Dinu, i-a prezentat lui Jyrki Katainen stadiul îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante în România.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s