Prejudicii de peste 80 milioane de lei, cauzate de una dintre cele mai mari firme de pază

baniiInspectorii DGAMC au constatat că unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligaţii fiscale de peste 80 milioane de lei către bugetul de stat, reprezentând taxa pe valoarea adăugată, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii şi contribuţiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmărire penală specializate.

Contribuabilul a ţinut o contabilitate fictivă, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea către bugetul consolidat a unor obligaţii fiscale mult diminuate.

Astfel, contribuabilul a declarat ca obligaţii fiscale sume pe care avea posibilitatea să le achite, în vederea obţinerii certificatului fiscal cu obligaţii zero. Acest lucru i-a permis să participe şi să câştige licitaţii organizate de companii de stat sau instituţii ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii.

De asemenea, au fost înregistrate în evidenţa contabilă cheltuieli fără documente justificative, fără legatură cu obiectul de activitate a firmei şi în cuantum mult mai mare decât în realitate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s