Reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru persoanele care execută măsuri privative de libertate

cartePotrivit unui comunicat al Guvernului, a fost aprobată o hotărâre care stabileşte procedura privind elaborarea de lucrări științifice publicate sau de invenții brevetate de către persoanele private de libertate aflate în unitățile subordinate Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Astfel, începând cu 31 august 2016, de o reducere a pedepsei cu maxim 20 de zile pot beneficia persoanele care execută măsuri privative de libertate și elaborează lucrări științifice sau realizează invenții în perioada de detenție.

Reducerea pedepsei este stabilită indiferent de numărul lucrărilor științifice publicate pe durata executării pedepsei și numai în baza confirmării caracterului științific al lucrării respective, respectiv a brevetului, în cazul invențiilor.

Confirmarea caracterului științific al lucrărilor se face de către Consiliul Național al Cercetării Științifice, cu sprijinul logistic al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, se mai arată în comunicat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s