Vârf istoric al daunei medii totale la RCA

26-27-avarie-shutterstock-01-465x215Potrivit unor date furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în prima jumătate a acestui an, primele brute subscrise pe piaţa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au crescut cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, depăşind două miliarde de lei.

În trimestrul al doilea din acest an, volumul de prime brute subscrise pe RCA a fost de peste un miliard de lei, marcând o creştere de 23% faţă de trimestrul anterior.

Pe de altă parte, ASF notează faptul că al doilea trimestru din acest an a consemnat un vârf istoric al daunei medii totale, de 7.898 lei, după scăderea înregistrată în trimestrul I.

Societățile de asigurare de pe piața RCA au plătit în prima jumătate a acestui an 140.646 dosare de daună, valoarea despăgubirilor brute achitate ridicându-se la peste un miliard de lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s