Dosarul Revoluţiei a ajuns de la instanţa supremă la Secţia Parchetelor Militare

coduri-vrancea_2Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a informat că dosarul Revoluţiei a ajuns de la instanţa supremă la Secţia Parchetelor Militare, unde o echipă de procurori va începe să lucreze şi să stabilească adevărul în acest caz.

Astfel, judecătorul de cameră preliminară de la ÎCCJ care a confirmat redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei a precizat că procurorii militari au făcut o anchetă lacunară şi că între data de 7 decembrie 2014, când a fost scrisă rezoluţia de începere a urmăririi penale, şi 14 octombrie 2015, când procurorul a dispus clasarea cazului, nu s-a realizat niciun act de urmărire penală.

De asemenea, judecătorul a apreciat că se impune cu necesitate reluarea cercetărilor, care vor permite administrarea oricăror probe pentru lămurirea situaţiei şi aflarea adevărului.

Dosarul Revoluţiei din 1989 este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din ţara noastră. Procurorii au avut de lămurit cauzele în care 709 persoane au decedat,  1.855 de persoane au fost răniţi prin împuşcare, 343 de persoane au fost răniţi prin alte forme de violenţă şi  924 de persoane au fost privaţi ilegal de libertate.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s