Gabriel Oprea contestează verdictul de plagiat al CNATDCU

gabriel-oprea-a-contestat-verdictul-de-plagiat-in-cazul-lucrarii-sale-de-doctoratÎn data de 17 august, fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus contestaţie la CNATDCU privind verdictul de plagiat pe care Consiliul CNATDCU l-a dat împreună cu cererea de retragere a titlului de doctor.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia la data de 26 iulie.

„Comisia a argumentat pe mai multe pagini şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte şi propune în virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luată în unanimitate, de cei în jur de 35 de membri”, a declarat Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU.

În anul 2000, a fost susţinută lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, „Procedura plângerii prealabile”, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

Fostul premier susţine că a scris lucrarea de doctorat, respectând toate normele academice şi legale în vigoare în anul 2000.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Educatie, Nedreptate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s