Utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor pentru prevenirea infracțiunilor de terorism

maiMinisterul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor pentru prevenirea, depistarea, investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor grave, precum și pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale.

Prin proiectul de lege se are în vedere transpunerea totală a Directivei 2016/681/UE, fiind abordate în concret următoarele aspecte principale:

  • înființarea, în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Unității naționale de informații privind pasagerii, ca structură de specialitate, fără personalitate juridică, prin preluarea activității și a personalului Unității naționale de informații privind pasagerii înființată potrivit art. 8 alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr.13/2015;
  • înființarea și atribuțiile principale ale funcției de responsabil cu protecția datelor în cadrul UNIP, dar și cerințele profesionale pentru ocuparea acestei funcții;
  • desemnarea autorităților competente să utilizeze datele PNR în cadrul activităților ce le sunt date în competență potrivit legislației în vigoare.

Proiectul lărgește sfera autorităților competente, corespunzător extinderii scopului
pentru care este permisă utilizarea datelor PNR.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Aparare nationala, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s