Program de Interes Național “Incluziune prin tehnologie asistivă”

dizabilitati-1-300x224În data de 8 august, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi ”Incluziune prin tehnologie asistivă”.

Actul normativ asigură cadrul legislativ necesar implementării Programului de Interes Național “Incluziune prin tehnologie asistivă”.

De asemenea, se reglementează realizarea evaluării şi selecţiei proiectelor de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în baza unei metodologii de evaluare, de selectare şi de finanţare a cererilor de  finanțare aprobată prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

Prin programul de interes naţional “Incluziune prin tehnologie asistivă” se va asigura:

  • dotarea direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului de la nivel județean și de la nivelul sectoarelor Municipiului București cu echipamente software și hardware de tehnologie asistivă;
  • creșterea numărului de persoane care frecventează serviciile de consiliere oferite de compartimentele și birourile de specialitate de la nivelul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului cu cel puțin 2.000 de persoane;
  • eficientizarea procesului de comunicare cu persoanele cu dizabilități prin oferirea posibilității direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului de utilizare a tehnologiilor asistive și a echipamentelor conexe.

Scopul programului de interes național este consolidarea abilităților de viață independentă a persoanelor cu dizabilități prin adaptarea serviciilor furnizate de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului.

Obiectivul general al PIN este creșterea calității serviciilor de consiliere dedicate persoanelor cu dizabilități și consolidarea deprinderilor de utilizare a tehnologiei asistive în rândul acestei categorii de persoane.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s