Principii de acordare a bonusurilor din administrație

bani_83983600Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a declarat că acordarea bonusurilor de performanță sau a normei de hrană nu ar trebui să aibă la bază principii stabilite de Ministerul Muncii, ci ar trebui să existe un dialog pe această temă.

Dacă mergem pe principiu echității în administrația publică locală, ceea ce înseamnă că ne gândim la o grilă în care personalul să fie salarizat peste tot la fel în administrația publică locală. Este un principiu. În timp ce, dacă mergem pe ideea că administrațiile publice locale care sunt mai bogate pot să acorde salarii mai mari propriilor angajați, este un alt principiu. Deci una este să poți să dai bonusuri de performanță unui număr de angajați care performează și alta este să ridici salariile întregii administrații locale pentru că ai posibilitățile să o faci. Tot ce am încercat să spun este că acest lucru nu ar trebui definit, știu eu, de ministrul Muncii sau de Ministerul Muncii, ar trebui să existe un dialog, să ne așezăm la masă pe baza acestor principii și să vedem ce este cel mai bine să facem. Pentru că nu poți, într-adevăr, să vrei și echitate și egalitate în același timp, și tot în același timp să ai administrații publice locale care să dea normă de hrană angajaților și administrații care să nu dea, pentru că nu își permit„, a precizat Dragoș Pîslaru.

De asemenea, ministrul a mai spus că în cursul lunii august vor fi dezbătute principiile care vor sta la baza Legii salarizării unitare.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Politic, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s