Ministrul Justiției, despre problemele din penitenciare

penitenciarele-primesc-bani-pentru-imbunatatirea-conditiilor-de-detentie_477970Ministrul Justiției, Raluca Prună a declarat că nu intenționează să propună o lege de grațiere sau amnistie, chiar dacă au existat presiuni în acest sens în spațiul public, „pentru că asta nu ar rezolva cauza”.

Raluca Prună a mai adăugat că există o problemă de condiții în penitenciar, iar în cazul în care „prin absurd mâine toată lumea ar ieși din penitenciar, condițiile rămân aceleași”. Astfel, ministrul a apreciat că nu grațierea ar fi soluția problemelor din penitenciare, ci identificarea și apoi rezolvarea cauzelor care au condus la această situație.

Se spune, de exemplu, că avem cele mai mari pedepse din Uniunea Europeană. Fals, nu este așa. (…) Se mai spune că avem cea mai mare populație carcerală din Uniunea Europeană. Și acest lucru este inexact (…), suntem în media europeană. (…) Ceea ce avem este un deficit de locuri în penitenciare. De ce avem asta? Din cauza faptului că, în 26 de ani, în afară de strategii, mare lucru nu s-a făcut„, a mai spus Raluca Prună.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s