Calitatea în construcții – amenzi modificate

1casaPreședintele României a promulgat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, care a devenit Legea nr. 163/2016.

Legea promulgată introduce încă o obligație pentru proprietarii, administratorilor şi utilizatorilor construcțiilor: darea în folosinţă a construcţiei după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor, preluarea acesteia şi obţinerea autorizaţiilor, sesizarea proprietarului în cazul apariţiei defectelor calitative în perioada de garanţie.

Se introduce perioadele minime de garanţie pentru lucrări, prevăzute în contractele încheiate între părţi, în funcţie de categoriile de importanţă ale construcţiilor, şi va avea o durată minimă, după cum urmează:
– 5 ani pentru construcţiile încadrate în categoriile de importanţă A şi B;
– 3 ani pentru construcţiile încadrate în categoria de importanţă C;
– 1 an pentru construcţiile încadrate în categoria de importanţă D.

Faptele de natură contravenţională amendate în momentul de faţă cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei vor fi sancţionate cu sume cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s