Preşedintele ANAF, despre simplificarea formularului 088

formularPreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş, a declarat că birocraţia pentru întocmirea dosarului ataşat formularului 088, pentru înregistrarea în scopuri de TVA, este la cel puţin jumătate faţă de cât era înainte de operarea modificărilor.

Formularul 088 creează controverse, chiar şi după ce a fost modificat de două ori, iar oficialii ANAF afirmă că procedura a fost simplificată drastic.

Încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor şi facilitarea declarării situaţiilor de insolvenţă accentuează caracterul simplificat al noii Declaraţii 088. Astfel, dacă în prezent formularul conţine 20 întrebări şi este necesară anexarea a 11 tipuri de documente în total, începând cu 1 iulie 2016 Declaraţia 088 are 12 întrebări, fiind necesară anexarea a doar patru tipuri de documente în total” a precizat Doroş.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Formulare. Declaratii, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s