Ancheta în scandalul de sclavagism din Argeş va fi extinsă şi asupra primarului şi a poliţiştilor din comună

descărcare (1)Procurorii DIICOT afirmă că ancheta declanşată în scandalul de sclavagism din Argeş va fi extinsă şi asupra primarului şi a poliţiştilor din comună, care ştiau ce se întâmplă, dar au tăcut şi au profitat de situaţie.

Astfel, judecătorii Tribunalului Argeş au emis mandate de arestare preventivă pe numele a înca 17 persoane dintre cele 38 reţinute în dosarul de sclavie de la Berevoieşti.

Unii dintre localnici susţin că exploatarea robilor se făcea la vedere, fără nicio teamă. Anchetatorii au aflat că, exact ca în sclavagism, victimele erau vândute în sat, la alte familii, cu sume cuprinse între 300 şi 500 de lei.

De asemenea, partidul M10 îi cere premierului să-l demită pe prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, motivând că a acceptat în ultimii ani zeci de cazuri de sclavie.

Reprezentanţii partidului consideră că prin aceste demiteri premierul ar da un semnal că România este o ţară europeană „şi nu o ţară din lumea a treia”.

Astfel, persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că, începând cu anul 2008 şi până în prezent, au constituit mai multe grupuri infracţionale organizate structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat circa 40 de persoane minore şi majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-au exploatat supunându-le la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s